RIYADH, Saoedi Arabië- [ AETOS Wire ]
De 2022-editie van het Global Cybersecurity Forum (GCF) wordt gehouden op 1 en 2 februari 2022 in Riyad onder de Hoge Bescherming van de Bewaarder van de twee heilige moskeeën, koning Salman bin Abdulaziz Al Saud.
Het thema van GCF 2022, De wereldwijde cyber orde heroverwegen, richt zich op de fundamentele uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging en onderzoeken hoe de wereldwijde cybergemeenschap gebruik kan maken van de vele voordelen die cyberspace de mensheid biedt. Voortbouwend op het momentum van zijn vorige forums, blijft het GCF uitgroeien tot een actiegericht wereldwijd platform dat de wereldwijde cyberbeveiligingsgemeenschap integreert. Via zijn jaarlijkse evenementen, doorlopend onderzoek, ontwerp en lancering van nieuwe initiatieven, en meer, wil het GCF sociaaleconomische verandering katalyseren, de kennisgrenzen over kernthema's op het gebied van cyberbeveiliging verleggen, investeringen aanmoedigen en de basis leggen voor wereldwijde samenwerking in cyberspace.
Interactieve en dynamische discussies en sessies betrekken prominente sprekers en deelnemers die beleidsmakers op hoog niveau, industrieleiders, experts van NGO’s, internationale organisaties en de academische wereld vertegenwoordigen, waardoor het gesprek vanuit verschillende perspectieven en ervaringen wordt aangestuurd en er wordt een reeks subthema’s behandeld, waaronder:
- De veranderende internationale orde in cyberspace;
- De huidige en toekomstige staat van cyberbeveiligingsbedreigingen;
- Technologieën van de toekomst als oplossingen voor bedreigingen;
- De menselijke dimensies van cyberbeveiliging in de toekomst van werk;
- Gebruikmaken van marktkrachten en economische prikkels;
- Wereldwijde cyberkloven overbruggen en mensgerichte cyberbeveiliging versterken.
Het GCF, gehost door de National Cybersecurity Authority (NCA), werd gelanceerd in februari 2020, tijdens het G20-voorzitterschap van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, als een wereldwijd platform dat gericht is op het opbouwen van een veerkrachtigere en betere cyberspace voor iedereen. Het platform benadrukt het belang van internationale samenwerking tussen diverse belanghebbenden en landen om dit doel te bereiken. In lijn met deze doelstellingen heeft het GCF voormalige staatshoofden, industrieleiders, beleidsmakers, senior vertegenwoordigers van internationale organisaties, vooraanstaande academici en opinieleiders van over de hele wereld, en leidinggevenden uit de financiële, gezondheids-, energie- en transportsectoren bijeengeroepen.
Toen COVID toesloeg, organiseerde het GCF zijn eerste virtuele dialoog met de titel ‘Cyberspace: What Now, What Next?’ (Wat nu, wat als volgende?), dat meer dan 250.000 mensen uit meer dan 100 landen aantrok. De multidisciplinaire sessies belichtten een reeks belangrijke thema’s voor de wereldwijde cyberbeveiligingsgemeenschap, waaronder economische prikkels, de talentkloof, investeringen, vertrouwen, cyberdiplomatie, geïntegreerd bewustzijn en paraatheid voor cyberconflicten.
Het GCF-team verwelkomt de wereldwijde deelname aan het komende evenement en kijkt ernaar uit om de dialoog uit te breiden en samen actie te ondernemen om voor iedereen een betere cyberspace te creëren.
Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.
Facebook Conversations
Disqus Conversations